Gröna, goda krusbär |
Krusbärsmarmelad med vanilj
350 gram krusbär
300 gram syltsocker
2 msk vatten
1/2 - 1 vaniljstång
skalet från en halv citron
Jag har egentligen alltid marmeladen under osten men då hade det inte gjort sig på bild! |
Gör så här:
- Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet. Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt i 7–8 minuter.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med citronskal och syltsocker till de mixade krusbären. Koka upp och låt koka kraftigt i 7-8 minuter. Ta upp vaniljstången.
- Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen. Låt svalna något och häll därefter upp i väl rengjorda glasburkar.
Tack för ett toppenrecept på krusbär. Annie - MatSkap
SvaraRaderaHej där!
SvaraRaderaNu har jag just hällt ner min marmelad i små burkar. Det ska bli spännande att provsmaka. Tack för receptet!