Grillad fläskytterfilé |
Grillad fläskytterfilé med koreansk touch
4 pers
ca 500 gram fläskytterfilé
1 dl hoisinsås
1/2 dl japansk soja
Passa filén på grillen då den söta marinaden lätt bränns |
- Putsa köttet och skär det i fyra delar, först på längden och sedan mitt av så att det blir fyra smala delar.
- Vispa ihop såsen och sojan och lägg i köttet och låt det ligga under tiden du tänder grillen.
- Ta upp köttet och spara såsen i en kastrull. Grilla köttet runt om försiktigt så att du inte bränner det. Grilla sedan indirekt tills innertemperaturen är 65-70 grader. Låt vila i några minuter. Under tiden kokar du upp resten av såsen.
- Skär köttet i skivor och häll över såsen.
- Servera med förslagsvis en nudelsallad eller bara ris och en sallad.
Ser väldigt gott ut - och det verkar ju enkelt dessutom!!
SvaraRaderaHa det gott
/Emma