Sjukt god smet |
Lägg till bildtext |
Kakan:
250 gram mörk choklad
250 gram smör
4 dl florsocker
1 1/2 dl vetemjöl
4 ägg
3 msk pressad apelsinjuice och rivet skal från en apelsin
Rabarbern:
3 dl socker
1 1/2 dl vatten
3 stjärnanis
saft och rivet skal från 1 apelsin
5 rabarber
Gör så här:
- Smält choklad, smör och florsocker under omrörning i en skål som du ställeri en kastrull med sjudande vatten.
- Sikta ner mjölet och vispa i äggen ett åt gången. Vispa sedan i apelsinjuice och skal.
- Häll upp blandningen i en smord springform och baka den i 180 grader i ca 20-25 minuter.
- Rabarbern: Koka upp sockret, vattnet, det rivna apelsinskalet, saften och stjärnanisen. Ansa rabarbern, skär i korta stavar och lägg ner i sockerlagen. Är stängerna grova så dela dem på längden också. Ställ åt sidan och låt svalna.
Chokladkaka med inkokta rabarber |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar