Plommon som ska bli marmelad |
Plommonmarmelad med kryddnejlika
2 kg plommon
1 kg syltsocker
3 kryddnejlikor
saften av en citron
Gör så här:
- Lägg plommon, socker och kryddnejlika i en stor kastrull. Skriv ner hur många plommon du har använt. Lika många kärnor ska du hitta sedan.
- Koka ihop ca 15 minuter. Under kokets gång kan du börja fiska upp kärnor som du håller räkningen på.
- Skumma av om det behövs och pressa i en citron.
- Gör ett test genom att ta lite marmelad på ett fat och ställ kallt. Dra sedan med fingret igenom och du märker hur konsistensen är. För lös, koka några min till. För hård, späd med vatten.
- Mosa med en gammal hederlig mosstöt eller mixa marmeladen. Själv mixade jag lite grann så att det blev lite "bitar" kvar.
- Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Min marmelad efter ovanstående recept blev jättegod! Bejjan
SvaraRaderaKul! Alltid roligt när folk faktiskt provar recepten och dessutom kommenterar. Tack!
Radera