lördag 4 augusti 2012

Pata Negra

När svärföräldrarna skulle åka till Spanien beställde jag lite Pata Negra, då helt ovetandes om hur ruskigt dyr denna speciella lufttorkade skinka är. Skinkan kommer från speciella svarta grisar uppfödda på ekollon. Jag fick iallafall något hekto som jag gick och små-åt på de följande dagarna. Alldeles fantastiskt god och synd att äta tillsammans med något annat. Skinkan finns att få tag på i Sverige också men var beredd på att punga ut med en rejäl slant. Men det är värt att prova!

Pata Negra Gran Reserva
Billigare är det då att prova vinet med samma namn. Pata Negra Gran Reserva (nr 12613) är ett spanskt rödvin på tempranillodruvan som passar utmärkt till en grillad bit lamm eller fläskfilé. Rejält med smak med toner av ek, fylligt om än lite väl bittert på slutet. Ett helt ok vin till hyfsat pris (84:-).

2 kommentarer:

  1. Tack för vintipset!
    Skinkan åt jag på en tapasrestaurang i Malmö. Kollegan berättade med grymt imponerad ton att "grisarna är uppfödda på ekorrar". Jag fick korrigera lite, men gissa om vi har skrattat åt det!

    SvaraRadera