Kenyansk kokoskyckling |
Det här receptet rev jag ur någon tidning för länge sedan och sedan har lappen legat dold ett par år. När jag nu hittade den så lät det spännande och behövde testas. Resultatet blev gott och hela familjen gillade den lite syrliga kokossmaken. I originalreceptet står det att det ska vara en kyckling delad i fyra delar. Jag gjorde vardagsvariant med kycklingfilé och det blev inte alls dumt. Fungerar säkert utmärkt även med kycklinglårfilé eller annan kycklingdetalj.
Kokoskyckling från Kenya
4 pers
olja
1 hackad gul lök
1 röd chili, finhackad eller strimlad
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk curry
knappt en halv tsk salt
1 tsk socker
4-5 kycklingfiléer
rivet skal av en halv citron
2 msk tomatpuré
1 kycklingbuljongtärning/1 1/2 msk fond
1 burk kokosmjölk
kokosflingor
Kokoskyckling med ris och chutney |
Gör så här:
- Stek lök, chili, vitlök och kryddor i olja en liten stund.
- Dela kycklingfiléerna i två avlånga delar och bryn dem tillsamman med det andra ett åar minuter på varje sida.
- Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljong/fond och kokosmjölk.
- Sänk värmen och låt puttra (gärna under lock) i ca 25-30 minuter.
- Strö på kokosflingor och servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar