tisdag 13 november 2012

Enkel äppeldricka

Goda svenska äpplen
Många äppelträd har fullkomligt dignat av frukt och visst är det synd att inte använda våra ofta goda svenska äpplen. När man tröttnat på äppelkakor och annat "äppligt" kan man lätt göra en frisk och god äppeldricka. Resultatet blir en perfekt måltidsdryck. Tack Carin Hellberg för alla goda äpplen.

Äppeldricka
ca 7 liter

1 10-liters hink
ca 6 liter svenska obesprutade äpplen
3 1/2 dl socker
atamon
1 tsk askorbinsyra

Gör så här:
  1. Dela äpplena i fyra delar och fyll en hink till 3/4. 
  2. Fyll upp med vatten och häll i askorbinsyran. 
  3. Lägg en upp och nedvänd tallrik över som trycker ner äpplena lite. Sätt på ett lock eller plasta och ställ svalt 3-4 dagar. 
  4. Sila och blanda i socker och atamon enligt förpackningen. 
  5. Häll upp på väl rengjorda flaskor.
De snygga flaskorna blev bra "gåbortpresenter". De här blev kvar till oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar