måndag 24 september 2012

Zeta Parmesan till pastan

Pasta med svamp, rucola och Parmesan från Zeta
För någon vecka sedan väntade ett kylpaket utanför min ytterdörr. I detta paket fanns tre parmesanostar med olika lagringstid från Zeta. En fantastisk fikonbalsamvinäger fanns också i paketet. Hur kommer då detta sig? Jo, om man har anmält sig som "buzzare" hos Buzzador så kan man ibland bli utvald att testa olika produkter som man sedan skriver om. Är du intresserad så klicka på Buzzador och anmäl dig.

Här följer ett recept med parmesan som jag fått av familjen Kjellström i Skanör. Enkelt, snabbt och gott!

Pasta med svamp, rucola och parmesan
4 pers

300 gram färsk pasta
250 gram svamp, t.ex. skogschampinjoner
1 gul lök
smör
2 dl crème fraiche gourmet rostad vitlök & timjan
80 g rucola
100 gram Zeta Parmesan



Parmesan, lagrad i 14 månader

Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Dela svampen i kvartar. Skala och skär löken i klyftor. Stek svamp och lök i smör i en panna. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Blanda med pastan. Toppa med rucola och hyvla över rikligt med parmesan vid servering.
Voilá!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar