söndag 9 september 2012

Kycklingsoppa med grön curry

Grön currypasta av märket Mae Ploy, bra grejer!
Hösten närmar sig och det blir mörkare och mörkare. Då blir det också mer soppor. Den här varianten på thailändsk soppa är enkel att göra och smakar fantastiskt gott. Den gröna curryn från Mae Ploy kan ni hitta i välsorterade butiker eller i asiatiska dylika. Det finns andra varianter på färdiga curries men den här sorten tycker jag är bäst. Håller dessutom i evigheter i kylen.

Kycklingsoppa med grön curry

Kycklingsoppa med grön curry
4 pers

ca 400 gram kycklingfilé
1 msk olivolja
ca 3 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk grön currypasta
1 msk fisksås
juicen från en halv citron
1 liter kycklingbuljong (från tärning eller fond)
1 burk kokosmjölk
1 burk skivade vattenkastanjer (ca 200 gram)
1 burk bambuskott (ca 200 gram)
100 gram sockerärtor
3-4 salladslökar
1/2 dl hackad koriander

Gör så här:
  1. Skär kycklingen i tärningar och fräs bitarna i olja ca 3 minuter.
  2. Skala och hacka ingefära och vitlök. Tillsätt det till kycklingen tillsammans med socker, salt och curryn. Stek ytterligare ett par minuter.
  3. Häll i fisksås och citronjuice. Tillsätt buljong, kokosmjölk, vattenkastanjer och bambuskott. Låt koka i 3 minuter.
  4. Tillsätt strimlade sockerärtor, salladslök och koriander. 
  5. Servera och toppa gärna med lite koriander och/eller finhackad chili.

1 kommentar:

  1. Åh så gott det lät:)
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera