Grön currypasta av märket Mae Ploy, bra grejer! |
Kycklingsoppa med grön curry |
Kycklingsoppa med grön curry
4 pers
ca 400 gram kycklingfilé
1 msk olivolja
ca 3 cm färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk grön currypasta
1 msk fisksås
juicen från en halv citron
1 liter kycklingbuljong (från tärning eller fond)
1 burk kokosmjölk
1 burk skivade vattenkastanjer (ca 200 gram)
1 burk bambuskott (ca 200 gram)
100 gram sockerärtor
3-4 salladslökar
1/2 dl hackad koriander
Gör så här:
- Skär kycklingen i tärningar och fräs bitarna i olja ca 3 minuter.
- Skala och hacka ingefära och vitlök. Tillsätt det till kycklingen tillsammans med socker, salt och curryn. Stek ytterligare ett par minuter.
- Häll i fisksås och citronjuice. Tillsätt buljong, kokosmjölk, vattenkastanjer och bambuskott. Låt koka i 3 minuter.
- Tillsätt strimlade sockerärtor, salladslök och koriander.
- Servera och toppa gärna med lite koriander och/eller finhackad chili.
Åh så gott det lät:)
SvaraRaderaKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se