Kryddig indisk kycklinggryta |
Kryddig indisk kycklinggryta
4 pers
ca 700 gram kycklingfilé
2 tsk garam masala
2 tsk paprikapulver
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
3 dl naturell yoghurt
3 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
1 röd chili
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
4 tomater
2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 burk kokosmjölk (ca 4 dl)
2 msk maizena
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl grovt hackad koriander
Gör så här:
- Skär kycklingen i tärningar 2-3 cm.
- Blanda den naturella yoghurten med garam masala, paprikapulver, svartpeppar, gurkmeja och spiskummin. Lägg i kycklingbitarna och låt marinera minst 8 timmar i kylen.
- Ta upp kycklingbitarna och torka av det mesta av marinaden.
- Hacka vitlök och ingefära. Skala och skiva den gula löken. Dela, kärna ur och hacka chilin.
- Stek kycklingen i olivolja tills den får färg.
- Tillsätt vitlök, lök, ingefära, chili och tomatpuré. Fräs ett par minuter till. Lägg över i en större gryta som rymmer alla ingredienser.
- Tärna tomaterna grovt och lägg i tillsammans med salt och socker. Fräs någon minut till.
- Häll på kycklingbuljong och kokosmjölk och låt koka i 3-4 minuter.
- Rör ut maizena i lite vatten och red av. Till sist vänder du ner matlagningsyoghurten och koriandern. Servera med ris och en god chutney.
Supergod chutney |
Det där såg gott ut! Hoppas du har en fin helg!
SvaraRadera