Parma- och pestofyllda fläskrullar |
En köttbankare är väldigt praktiskt att ha hemma. Till den här rätten kommer den till sin rätt så att säga. Ganska få ingredienser som ger massor med smak. Benfri kotlett kan man ibland hitta riktigt billigt och det här är ett bra sätt att tillaga köttet som annars lätt blir torrt och lite tråkigt. Jag serverade rullarna med råstekt potatis, tsatsiki och lite grönt.
Parma- och pestofyllda fläskrullar
4 pers
500 gram benfri fläskkotlett
1 paket parmaskinka (ca 80 gram)
1 dl pesto
100 gram cream cheese
salt, peppar
olja
Misshandlad kotlett |
Bred på pesto, lägg på parmaskinka och klicka på färskost |
Färdiga rullar |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Skär köttet i ca 1/2 cm tjocka skivor och banka sedan ut dem till dubbel storlek mellan två ark plastfilm. Salta och peppra.
- Bred ett tunt lager pesto på köttet. Täck med parmaskinka. Bred på mer pesto. Klicka på mer cream cheese. Rulla ihop till rullar och fäst med tandpetare.
- Bryn rullarna runt om i olja. Salta och peppra. Ställ pannan i ugnen i ca 10 minuter.
Gott och ganska enkelt |
Det här receptet verkar riktigt gott. Jag ska testa det någon gång. Kul med en manlig mat- och dryck-blogg. Jag kör också en mat- och vinblogg - och ibland när man letar runt på webben så känns det som ALLA matbloggar är gjorda av 28 åriga tjejer, som bakar cupcakes. Igen fel i det, men kul med omväxling.
SvaraRadera/Roland