|
Picanha |
Köttdiskarna i butikerna dignar av "nya" styckningsdetaljer. Många gånger är det vanliga hederliga stycken som fått ny flaschig kostym och amerikanska häftiga namn. Priset har naturligtvis ändrats det också. Titta gärna in på
Taffel där du får svar på vad en del amerikanska namn egentligen är. Men så är det väl med svenska namn också? Säkert säljer man mer under namnet grillkarré än det gamla namnet grishals.
|
Picanha |
|
"Rubbad" med rostade senapsfrön, paprika och chili |
|
Termometer är ett måste |
Nåväl, på Willys har jag hittat ett favoritstycke kött som kallas
Picanha. Det kommer från Brasilien och enligt hemsidan så kan den svenska "översättningen" vara rostbifflock med kappa. Jag har bara provat att grilla den hel och två gånger av tre har resultatet blivit riktigt bra. Den inte-så-bra gången missade jag temperaturen med några grader och köttet blev genast segt. Se alltså till att inte gå högre än de rekommenderade 51 graderna. Gnid in köttet med någon rub och glaza gärna på slutet. Grilla stycket indirekt så att du inte bränner ytan. Låt köttet vila minst 10 minuter innan du skär upp. Servera med lämpliga grilltillbehör.
|
Nästan klar! |
|
Perfekt! |
Titta gärna in på
hemsidan där du får mer info och massor av trevliga recept.
|
Picanha med rostad potatis |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar