Lavendel |
Lavendelskorpor med choklad |
Lavendelskorpor med choklad
ca 40 st
50 gram smält avsvalnat smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 påse hackad mandel (50 gram)
200 gram hackad mörk choklad
1 tsk mortlade kardemummafrön
3 msk lavendelblommor
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Blanda ägg, socker, vaniljsocker, mandel, choklad, kardemumma och lavendel. Kör gärna ett par varv med elvispen så att det blandas ordentligt.
- Blanda i mjöl och bakpulver.
- Forma till fyra rullar med lätt mjölade händer och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Platta till dem lätt.
- Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta sedan ut dem och vänta någon minut innan du skär dem i bitar och sätter tillbaks dem i ugnen ca 10 minuter.
- Stäng sedan av ugnen och sätt luckan på glänt och låt skorporna stå i eftervärmen och torka till i en halvtimme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar