onsdag 11 juli 2012

Lavendelskorpor med choklad


Lavendel
Lavendeln blommar för fullt och blommorna funkar fint i en sallad eller som dekoration. Plocka fina blomställningar och skölj dem i ljummet vatten och låt dem torka på hushållspapper. Blommorna ger god smak i dessa skorporna också. Grunden till skorporna har funnits med här på bloggen tidigare men inte med de här ingredienserna. Jag körde latmansvarianten med färdighackad mandel. I morteln hade jag lite kardemumma över från ett kaffekok så det fick åka med i smeten. Experimentera gärna med annat innehåll och smaksättning. Skorporna blir härligt hårda och smarriga.

Lavendelskorpor med choklad

Lavendelskorpor med choklad
ca 40 st

50 gram smält avsvalnat smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 påse hackad mandel (50 gram)
200 gram hackad mörk choklad
1 tsk mortlade kardemummafrön
3 msk lavendelblommor
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda ägg, socker, vaniljsocker, mandel, choklad, kardemumma och lavendel. Kör gärna ett par varv med elvispen så att det blandas ordentligt.
  3. Blanda i mjöl och bakpulver.
  4. Forma till fyra rullar med lätt mjölade händer och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Platta till dem lätt.
  5. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta sedan ut dem och vänta någon minut innan du skär dem i bitar och sätter tillbaks dem i ugnen ca 10 minuter.
  6. Stäng sedan av ugnen och sätt luckan på glänt och låt skorporna stå i eftervärmen och torka till i en halvtimme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar