Viltfärslimpa med pumpa |
Vår närmsta granne Dagny har precis blivit änka och för att muntra upp denna pigga 90-åring så bjöd vi in henne på middag. Hon uppskattade det mycket och tyckte det var spännande med pumpan. Efter maten undrade vi om hon ville ha kaffe på maten. Hon tackade ja och var inte sen att prova en latte. Hon tyckte att även detta var gott. Det är härligt med så positiva människor som inte är sena att prova saker de bara hört talas om tidigare.
Viltfärslimpa med pumpa
6 pers
200 gram fläskfärs
400 gram hjortfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
1 ägg
lite svartpeppar
10 hackade eller mortlade enbär
1 msk viltfond
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk mald kryddpeppar
1 butternutpumpa
2 syrliga äpplen
olivolja
salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla i ca 10 minuter. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Blanda färsen med ströbrödsblandningen, salt, lök, ägg och kryddor. Lägg färsen i form och forma till två avlånga limpor.
- Sätt in i ugnen och stek ca 20 minuter tills klar vätska kommer ur den när man sticker i den eller tills temperaturen når 75 grader.
- Skala äpplen och pumpan och skär i bitar. Lägg pumpan i en form och ringla över olivolja. Salta och peppra. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Lägg därefter i äpplena och blanda om. Fortsätt steka ca 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- Servera viltfärslimpan med pumpan och äpplena, gärna med potatismos.
Lägg till bildtext |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar