Röd pestmarinerad kyckling från kronfågel är färdigkryddad kycklinglårfilé i bitar. Färdigt för stekpannan alltså. Inte så dumt faktiskt. Det går dessutom ofta att hitta till extrapris. Den andra smakvarianten sweet chili funkar också bra i exempelvis en wok. Jag gjorde en liten kycklinggryta med krossade tomater och lite lök. Till det serverade jag pastasorten risoni som annars mest brukar användas i soppa. Resultatet blev helt okej vardagskrubb för en billig peng och dessutom fettsnålt och gott.
Röd pestokyckling i tomatsås
4 pers
1 paket färdigmarinerad kycklinglårfilé (600-700 gram)
olja
1 burk krossade tomater
1 1/2 msk kycklingfond
1 msk rödvinsvinäger
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
salt och peppar
Gör så här:
- Stek kycklingen i lite olja tills den är nästan klar.
- Tillsätt finhackad rödlök, vitlök och chili och stek någon minut till.
- Häll över krossade tomater och tillsätt fond och vinäger. Låt det hela puttra i 10-20 minuter.
- Servera med risoni,annan pasta eller ris.
Röd pestokyckling med risoni |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar