Lasagne med squash och kassler |
Lasagne med squash och kassler
4 pers
400 gram finstrimlad kassler
1 squash
smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 msk vetemjöl
4 dl mellanmjölk
1 burk passerade tomater (400 gr)
1/2 tsk salt
1/2 finhackad röd chili
12 torkade lasagneplattor
3 msk riven lagrad ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Riv squashen grovt.
- Finstrimla kasslern. Fräs squash och kassler i lite smör. Pressa över vitlök, salta och peppra. Blanda ner vetemjölet och tillsätt mjölken. Låt såsen puttra några minuter.
- Blanda passerade tomater med salt och chili.
- Varva lasagneplattor, kasslersås och tomatsås i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.
- Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
Gott med lite peccorino som "topping" |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar