Aji de gallina |
Aji de gallina
6 pers
1 hel kyckling
2 gula lökar
3 skivor vitt bröd
3 dl mellan- eller matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
1 tsk röd currypaste
125 gram riven parmesan
hackade valnötter
olja
salt, peppar
Gör så här:
- Lägg kycklingen i en kastrull tillsammans med en klyftad lök och en matsked salt. Täck med vatten och koka i en timme under lock. Detta kan du förbereda dagen innan om du vill.
- Skär bort kanterna på brödet och blötlägg det i grädden en stund.
- Finhacka en lök och vitlöken.
- Ta upp kycklingen och låt den svalna innan du pillar bort allt kött. Sila och spara buljongen.
- Mixa brödblandningen med en stavmixer. Fräs lök och vitlök i olja och blanda sedan ner kycklingköttet i lagom bitar tillsamman med brödblandningen och currypastan. Späd med ca 4 dl av buljongen och låt det hela koka ihop några minuter.
- Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
- Strö över hackade valnötter och servera med ris.
Hej. Det här receptet var verkligen gott! Vi kokade kycklingen igår kväll och gjorde resten idag. Kommer i ett senare skede att återge receptet på våran blogg med en hänvisning till din blogg förstås. Hoppas det är okej? Ha en bra dag! H. Carina
SvaraRadera