Dorada med baconpotatis |
Grillad Dorada med baconpotatis
2 pers
2 portionsfiskar
2-3 fasta potatisar
1 paket bacon
olja
salt, peppar
1 citron
Doradan har ett rejält garnityr |
Gör så här:
- Ta ur och skölj fisken. Skär tre rejäla snitt på varje sida av fisken och gnid sedan in den med olja. Krydda ganska rejält med salt och peppar, både utanpå och inuti.
- Grilla fisken på en inte alltför het grill på båda sidor tills den är färdig.
- Skala och skiva potatisen ganska tunt.
- Stek baconet riktigt knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
- Stek potatisen i olja tills den är färdig.
- Hacka baconet och blanda i det i potatisen. Krydda med svartpeppar och ev. salt.
- Servera fisken med citron, potatisen och en sallad efter egen smak.
Spanien på en tallrik
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar