lördag 5 maj 2012

Mörad ryggbiff med potatisgratäng och sallad

Med båda barnen utlokaliserade blev det en middag på tu man hand. I köttdisken hittade jag Scans mörade ryggbiff med kappa i deras sortiment som de kallar "Omsorgsfullt utvalt".

Källa: Scan
Grillad till perfektion

Dyrt (319 kr/kg) men värt att prova. Stora köttbitar gjorde att jag slängde ihop en ovanligt liten potatisgratäng. I gratängen varvade jag tunt skivad potatis med lök och lite riven parmesan. Salt, peppar och pressad vitlök tillsammans med halvfet grädde gjorde sedan att gratängen blev riktigt god.
Salladen bestod av bekväm sommarmix. Till den köpte jag lite olika tomater, feta och salladslök. Toppade salladen med lite pumpakärnor och pinjenötter och en senapsvinegrette.

Matig och fräsch sallad

Potatisgratäng med parmesan
Köttet glacade jag på slutet med lite Bullfighter-sås. Till köttbitarna serverades en rödvinsreduktion bestående av reducerat rödvin, lite socker, balsamvinäger, fond, salt och peppar. Köttbitarna var fantastiskt möra och goda och middagen blev grym.

Bullfighter

Lägg till bildtext


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar