Sötma, sälta och hetta med billigt kött |
Två-gånger-i-grytan-kött
4 pers
ca 500 gram benfri fläskkarré
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
3 msk soja
2 tsk hot chili sauce (sweet chili funkar, liksom sambal oelek. Prova dig fram till styrka.)
2-3 msk hoi sin sauce
Gör så här:
- Skölj köttet och skär det i två bitar längs med fibrerna. Lägg det i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp och skumma noga. Sänk värmen och lägg på ett lock. Koka i ca 30 minuter.
- Ta upp köttet ur grytan och spola av det under rinnande vatten. Låt det svalna. Hit kan man förbereda dagen innan om man vill.
- Dela purjolöken på längden och skölj. Skär den i ca 3 cm bitar och strimla sedan bitarna på längden. Skala och hacka vitlöken.
- Skär köttet i så tunna skivor du kan. Hetta upp oljan ordentligt i en wok eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning tills det är brynt.
- Tillsätt soja, chili sauce, vitlök och purjo. Fräs blandningen ett par minuter innan du tillsätter hoi sin sauce och steker ytterligare 2 min under omrörning.
- Servera med ris eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar