Pilgrimsmusslor med ananas |
Pilgrimsmusslor är bara så gott. Den här förrätten är en smaksensation i munnen. Sötma, sälta, hetta varvas med olika textur och konsistens. Vackert att titta på är det dessutom. När man steker pilgrimsmusslor så se till att järnet är riktigt varmt. Det ska fräsa till ordentligt när du lägger ner musslorna. Stek dem nån minut på var sida, absolut inte längre. Kläm och känn gärna på dem så att det finns lite "mjukhet" kvar. De få inte bli helt stumma, då har de stekts för länge.
Asiatiska pilgrimsmusslor med ananas
4 pers
12 st pilgrimsmusslor
1/2 st ananas i mindre bitar
Marinad:
1 dl risvinäger
1 dl fisksås
3 msk sesamolja
1 msk japansk soja
saft och finrivet skal av en lime
1/2 st urkärnad och finhackad röd chili
1 dl finhackad vårlök/salladslök
1 dl grovt hackad koriander
Till dekoration:
korianderblad
sesamfrön
Grilljärnet ska vara riktigt varmt |
- Blanda alla ingredienserna till marinaden.
- Varva pilgrimsmusslor och ananas på spett. Pensla spetten med lite av marinaden.
- Stek spetten i grilljärn eller vanlig stekpanna.
- Lägg upp och ös på med mer marinad. Dekorera med ett par korianderblad och strö eventuellt på lite sesamfrön.
Fan vad det låter gott! Har aldrig provat göra pilgrimsmusslor faktiskt, men har varit nära många gånger. Riktigt sugen. Men hur länge ska man steka dom? Har bara hört att dom kan bli sega som fan om man råkar steka lite för länge!
SvaraRaderaEn till två minuter per sida. Vågar man köra riktigt hög värme så räcker en minut.
Radera