Kyckling med gröna druvor |
Kycklinggryta med vindruvor
6 pers
ca 1 kg kycklinglårfilé
salt och peppar
1 gul lök, finhackad
2 morötter, skalade och finhackade
1-2 msk olivolja
1 tärning hönsbuljong eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 burk créme fraiche
saften av en lime
250 g gröna vindruvor
ca 1 dl finhackad persilja
Gör så här:
- Ansa och dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Stek dem i smör och olja tills de är nästan klara och lägg sedan över dem i en gryta. Spola ur järnet med lite vatten och häll i detta i grytan också.
- Lägg i lök och morötter och stek lite till.
- Blanda i resten av ingredienserna utom druvor och persilja och låt puttra ca 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda i de halverade druvorna och persiljan. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar