Barnsligt goda kakor med Non Stop-linser som grädde på moset.
Godis eller kaka? Bestäm själv |
Non Stop-rutor
ca 30 st
150 gram smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
3 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
1 ägg
2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
250 gram Non Stop (eller andra linser)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt allt svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner mjölblandningen och smöret i äggsmeten. Bred ut i en bakpappersklädd långpanna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna en stund.
- Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikron.
- Vispa ihop ägg, florsocker och rumsvarmt smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt chokladen och vispa lite till. Bred ut glasyren över kakan. Skär i rutor och lägg på linser. Förvara gärna kylskåpskallt.
Djup koncentration |
Färdig kaka |
De ser supergoda ut! :-D
SvaraRadera