torsdag 1 december 2011

Julgodis

Mest för barnens skull.....faktiskt! Men resultatet blev gott och alla äter av allt, hela tiden och mycket. Vi hade bestämt att vi skulle julpyssla och julpynta och vi hade inhandlat allehanda ingredienser för att kunna göra lite olika julgodisar. Annette gjorde först krossade polkagrisar i mörk choklad. Det är bara fram med hammaren och banka och sedan blanda med önskad mängd smält mörk choklad.

Köttbankaren kom väl till pass

Choklad med polka. Låt stelna!
Adrian hade bestämt sig för Rocky Road då han är svag för marshmallows. Han blandade minimarshmallows med hackad dumlekola och smält mörk choklad. Han ville inte ha jordnötter i vilket hade varit ett lyft men de blev riktigt goda ändå.

Adde med kniven

Härligt kladdigt...och gott

Detta skars sedan i bitar

Tur man har en vinklad fläkt!
Homemade snickers
Axel var såklart mest avancerad och gjorde en variant av snickers. Resultatet blev grymt gott. Förvara den kyld eller i rumstemperatur.

Snickers

350 g jordnötssmör osaltat med crisp
2 dl sirap
2 dl socker
9 dl cornflakes
200 g mörk choklad

Gör så här:
  1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Hetta upp blandningen under omrörning utan att den kokar.
  2. Häll smeten i en bunke, tillsätt cornflakes och rör ihop. 
  3. Tryck ut blandningen på en plåt. Den bör täcka 3/4 av plåten. 
  4. Smält chokladen och bred över kakan.
  5.  Låt stå kallt tills chokladen har stelnat och skär sedan i bitar.

Puffat ris med russin och choklad
 
Vårgårdaris, blandat med russin och smält mörk choklad är en gammal klassiker som också är god.

1 kommentar:

  1. Åh vad mycket gott ni bakat - till BARNEN var det ja ;) Jag ÄLSKAR hemgjord snickers, verkligen fantastiskt gott!

    SvaraRadera