Rödspottan är tacksam att panera och barnen gillar det skarpt. Jag tänkte att jag skulle försöka skoja till paneringen lite och resultatet nedan blev riktigt lyckat med en smakrik och frasig panering.
Sweet chili-panerad rödspätta |
Sweet chili-panerad rödspätta
2 port
ca 350 gram rödspätta
1 ägg
panko (eller vanligt ströbröd)
vetemjöl
sweet chilisås
smör och olja
Gör så här:
- Vispa upp ägget i en djup tallrik. Ta två andra tallrikar och häll upp panko och vetemjöl i dessa.
- Ta 1-2 msk sweet chilisås och blanda ner i äggröran. Salta i äggröran.
- Doppa filéerna först i vetemjöl, sedan i äggröran och sist i panko eller ströbröd.
- Lägg filéerna åt sidan och låt dem torka lite.
- Stek dem i en blandning av smör och neutral olja tills de är gyllenbruna.
Frasig och god! |
Ser gott ut, äter tyvärr alldeles för lite fisk.
SvaraRadera