Mandelgifflar |
Beatas mandelgifflar
24 st
2 dl mjölk
1 dl flytande smör eller motsvarande mängd smält avsvalnat smör
1/2 dl socker
50 gram jäst
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
100 gram mandelmassa
mandelspån eller pärlsocker
Rullade, jästa, penslade..... |
...och färdiga för ugnen |
Gör så här
- Rör ut jästen i en halv deciliter mjölk.
- Tillsätt resten av mjölken, det avsvalnade smöret, socker och ägget.
- Blanda i det mesta av mjölet och arbeta degen lite.
- Dela degen i tre delar och kavla ut varje del till en cirkel. Dela varje rundel i åtta delar.
- Riv mandelmassan grovt och lägg en klick på varje trekants bas.
- Rulla ihop dem från basen och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Pensla med ägg och strö på mandelspån eller pärlsocker.
- Sätt in i 220 graders ugn i ca 10 minuter.
Fungerar lika bra utan pärlsocker.... |
Ser gott ut! Får jag en i morgon? Mvh C
SvaraRaderaJa, det ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaOh, yum, yum, de ser inte helt fel ut! Mandelmassa är ju alltid gott =)
SvaraRadera