Goda ingredienser |
Torskrygg i ugnen med kantareller och hummersås
4 pers
ca 700 gram torskrygg
salt och peppar
en halv purjolök
ett paket bacon
en näve kantareller (eller champinjoner)
en burk créme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
3 msk hummerfond
1 tsk cayennepeppar
hackad dill
Torskrygg, garnerad med rom och dill |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Stek hackad purjo, strimlad bacon och hackade kantareller i lite smör i några minuter.
- Lägg det frästa i botten på en ugnsform och lägg fisken ovanpå. Salta och peppra.
- Blanda ihop alla ingredienserna till såsen under svag uppvärmning. Den behöver bara bli lite varm. Slå detta över fisken. Skjuts in i ugnen!
- Låt gå ca 20 minuter eller använd stektermometer och ha den inne tills innertemperaturen är ca 50 grader.
- Garnera med dill, räkor, rom, citron eller vad du finner lämpligt. Servera med pressad potatis.
Gött! |
oslagbart gott!
SvaraRadera