söndag 25 september 2011

Allt i ett!


Citron, vitlök och honung är smaker som gifter sig fint i den här praktiska och enkla kycklingrätten. Allt lagas samtidigt i en långpanna på knappt en timme i ugnen. Receptet är plockat från ett urgammalt nummer av Allt om Mat. Servera med en grönsallad!

Citron- och vitlökskyckling
4 pers

3 citroner
50 gram smör
3 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 kvist färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad)
1 1/2 tsk salt
peppar
1 färsk kyckling delad i 8 bitar
8-10 potatisar i klyftor

Färdigt för en vända i ugnen

Ready to serve

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Pressa 2 av citronerna och häll saften i en kastrull. Tillsätt smör, honung, finhackad vitlök, de repade bladen av rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Värm försiktigt tills smöret smält.
  2. Lägg kycklingdelarna mitt på en långpanna. Fördela potatisklyftorna runtom. Häll citronsmöret över det hela och vänd runt potatisklyftorna i fettet. Tvätta den återstående citronen, dela den i 8 klyftor och fördela bland potatisen.
  3. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Kolla så att saften från kycklingen är klar och köttet släpper lätt från benen. 
Gott, krispigt skinn

Gott, enkelt, fräscht!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar