Citron, vitlök och honung är smaker som gifter sig fint i den här praktiska och enkla kycklingrätten. Allt lagas samtidigt i en långpanna på knappt en timme i ugnen. Receptet är plockat från ett urgammalt nummer av Allt om Mat. Servera med en grönsallad!
Citron- och vitlökskyckling
4 pers
3 citroner
50 gram smör
3 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 kvist färsk rosmarin (eller 1 tsk torkad)
1 1/2 tsk salt
peppar
1 färsk kyckling delad i 8 bitar
8-10 potatisar i klyftor
Färdigt för en vända i ugnen |
Ready to serve |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Pressa 2 av citronerna och häll saften i en kastrull. Tillsätt smör, honung, finhackad vitlök, de repade bladen av rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Värm försiktigt tills smöret smält.
- Lägg kycklingdelarna mitt på en långpanna. Fördela potatisklyftorna runtom. Häll citronsmöret över det hela och vänd runt potatisklyftorna i fettet. Tvätta den återstående citronen, dela den i 8 klyftor och fördela bland potatisen.
- Stek mitt i ugnen ca 40 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Kolla så att saften från kycklingen är klar och köttet släpper lätt från benen.
Gott, krispigt skinn |
Gott, enkelt, fräscht! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar