onsdag 21 augusti 2013

Kycklingrullader

Kycklingrullader med god fyllning

En köttbankare är bra till mycket. T.ex till att banka ut kycklingfiléer till tunna fina schnitzlar. Dela filéerna på längden och banka dem sedan mellan två ark plastfolie. Dessa kan man sedan panera och steka (vilket blivit en favorit här hemma) eller göra fantastiska rullader av. Det finns ju skivad kycklingfilé att köpa men varför betala extra bara för att den är skivad. Skivorna är dessutom inte tillräckligt tunna för att göra rullader av enligt mitt tycke. Rullader är tacksamt och roligt och man kan fylla med det man har hemma. Här blev det serranoskinka, basilika, soltorkad tomat och mozarella.Till dessa rullader serverades kantareller, lila sockerärtor, vårlök och potatis i ugnen och en god sås gjord på matlagningsgrädde, kycklingfond, en klick vinbärsgelé och lite kryddor. Stek rulladerna runt om. Ta sedan upp dem och fixa såsen i stekjärnet. Lägg tillbaks rulladerna och låt puttra i såsen till de är klara.

Färdiga att rulla. Fäst med tandpetare eller spagettistrån!


Snyggt och gott

1 kommentar:

  1. Hej Per! Det er jag khansa och jag tycker också om att laga mat faktiskt. Jag vil också säga att jag inte tycker om hur barnen i klassen ( i allafall killarna ) sköter sig... :) ha det bra och lycksele till med mat lagningen MVH khansa,din elev i kryddan :D

    SvaraRadera