Gifflar med jordgubbar och vit choklad |
Gifflar med jordgubbar och vit choklad
32 stycken
150 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
50 gram jäst
5 dl mjölk
ca 13 dl vetemjöl
150 gram vit choklad
1/2 liter jordgubbar
ägg
strösocker
Gör så här:
- Rör ihop det rumsvarma smöret med socker och salt. Blanda ut jästen med den kalla mjölken. Häll mjölken över smöret, tillsätt mjölet och blanda ihop till en smidig deg.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en cirkel på en rejält mjölad arbetsyta. Skär varje cirkel i 8 triangelformade bitar.
- Bryt chokladen i 32 bitar. Lägg en bit på den breda biten av trianglarna och lägg på lite skivade jordgubbar innan du rullar ihop dem från den breda sidan. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa övertäckta i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med ägg och strö på lite strösocker innan du gräddar gifflarna i ca 10 minuter mitt i ugnen. Låt dem svalna på ett galler.
Detta recept är toppen och går dessutom att variera med många roliga fyllningar och smaker. Har använt det några gånger sen jag såg det i tidningen förra året. Och så igår när jag skulle baka hittade jag inte receptet... Googlar och kommer till din sida!! Stort tack för att du lagt upp receptet! /Åsa
SvaraRaderaTack själv!
Radera