Torskrygg med smörsky och sparris |
Citrontimjan |
Torskrygg med smörsky och sparris
4 pers
800 gram torskrygg
25 + 50 gram smör
2 dl vitt vin
2 scharlottenlökar
1/3 fiskbuljongtärning
Skalet av en halv citron
finhackade örter (ex. dill, citrontimjan, bladpersilja, dragon, gräslök)
salt och peppar
16 sparrisstänger
Gör så här:
- Skär torskryggen i fyra portionsbitar och stek dem hastigt på hög värme med skinnsidan ner i smör. Salta och peppra och lägg bitarna med skinnsidan upp i en smord ugnsform. In i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 45 grader.
- Smält 25 gram smör utan att det blir brynt. Vänd ner finhackad scharlottenlök och 1/3 buljongtärning. Häll i vinet. Låt puttra tills hälften återstår. Klicka sedan i resten av smöret och sist i med de finhackade örterna och citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Värm.
- Servera torsken med smörskyn och kokt sparris.
När torsken nått 45 grader faller den isär i skivor, nice! |
Verkar grymt gott! Och riktigt snygg uppläggning också!
SvaraRaderaTack Sara!
Radera