söndag 14 april 2013

Pasta med två ostar och tomatsås

Det här receptet hittade jag i en bilaga till Aftonbladet. Jag modifierade lite grann och slutresultatet blev riktigt gott. Lite jobb men värt besväret.

Penne ai due sughi (Pasta med två ostar och tomatsås)

Pasta med två ostar och tomatsås

400 gram pasta
1 burk konserverade körsbärstomater (typ Mutti)
1 paket bacon
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2-3 msk olivolja
1/2 finhackad röd chili
ca 20 strimlade basilikablad
1 msk smör
4 skivor smältost (typ hamburgerost cheddar)
50 gram riven pecorinoost
1/2 dl finhackad bladpersilja
salt

Gör så här:
  1. Stek baconet i strimlor och ställ åt sidan.
  2. Fräs lök,vitlök och chili varsamt i olivoljan i en stor kastrull.
  3. Tillsätt tomaterna och låt koka upp. Blanda i bacon och eventuellt fett från pannan. Koka alltihop på låg värme ca 15 min. Smaka av med salt.Tryck till tomaterna om du inte vill ha dem hela.
  4. Koka upp vatten och koka pastan al dente under tiden som tomatsåsen puttrar.
  5. Låt pastan rinna av och häll tillbaks den i kastrullen. Blanda i smörklicken och när den smält så vänder du ner smältosten och rör snabbt tills den smält.


1 kommentar: