Penne ai due sughi (Pasta med två ostar och tomatsås) |
Pasta med två ostar och tomatsås
400 gram pasta
1 burk konserverade körsbärstomater (typ Mutti)
1 paket bacon
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
2-3 msk olivolja
1/2 finhackad röd chili
ca 20 strimlade basilikablad
1 msk smör
4 skivor smältost (typ hamburgerost cheddar)
50 gram riven pecorinoost
1/2 dl finhackad bladpersilja
salt
Gör så här:
- Stek baconet i strimlor och ställ åt sidan.
- Fräs lök,vitlök och chili varsamt i olivoljan i en stor kastrull.
- Tillsätt tomaterna och låt koka upp. Blanda i bacon och eventuellt fett från pannan. Koka alltihop på låg värme ca 15 min. Smaka av med salt.Tryck till tomaterna om du inte vill ha dem hela.
- Koka upp vatten och koka pastan al dente under tiden som tomatsåsen puttrar.
- Låt pastan rinna av och häll tillbaks den i kastrullen. Blanda i smörklicken och när den smält så vänder du ner smältosten och rör snabbt tills den smält.
Härlig pasta rätt:)
SvaraRadera