|
Olivolja från Malaga |
Jag fick förmånen att prova lite olivolja och saffran. Min nära bekant Janne tillbringar en hel del tid i Spanien och hade med sig lite varuprover häromsistens. Olivoljan
"La Flor de Malaga" kommer från området runt Malaga och är en extra virgin oil. Den har en härligt olivskimrande färg och doftar härligt av oliv. Den här oljan fungerar bäst precis som den är på en Bruschetta eller att doppa ett gott bröd i. Oljan smakar massor med oliv med runda fina grästoner och en lätt pepprighet. Den kan finnas i Saluhallen i Göteborg på
Zeytoon. Finns den inte så fråga så kanske de tar hem den. Är det någon annan som är intresserad av att ta hem och sälja så kontakta mig.
|
En god tomatröra med olivolja |
|
Gott chiabattabröd med spansk olivolja |
Saffran används ofta i det spanska köket. Här hemma är det oftast till bakat men också till en och annan fisksoppa. Det senaste året har det blivit populärt med hel saffran och det var precis vad jag fick hem. Spanien är näst störst på produktion av saffran efter Iran. Finns det intresse för att ta hem denna typ av saffran så kan det säkert ordnas det också.
|
Spansk saffran |
Mmm så gott med en riktigt god olivolja...
SvaraRaderaHa en fin helg
Kramar fån Victoria på www.victoriasprovkök.se