Majssoppa |
Majssoppa med tacolax och avokado
4-6 pers
2 påsar fryst majs (à 400 gram)
3 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
2 msk pressad citron
2-3 tsk sambal oelek
300 gram skinn- och benfri lax
1/2 påse taco kryddmix
1 avokado
gräddfil
koriander
salt och peppar
olja
Gör så här:
- Finhacka vitlök och scharlottenlök och fräs tillsammans med majsen i lite olja i en stor kastrull ca 5 minuter.
- Tillsätt 1 liter vatten, fond, citronjuice och sambal. Låt småkoka under lock i 5 minuter.
- Mixa soppan i mixer eller med stavmixer. Krydda med 1 1/2 tsk salt.
- Skär laxen i 2 cm tärningar och blanda med tacokryddan. Stek i lite olja och lägg åt sidan.
- Skär avokadon i tärningar i samma storlek som laxen.
- Servera soppan med lax, avokado, gräddfil och lite koriander. Gärna ett gott surdegsbröd till.
Jag har gjort majssoppa en gång. Den platsade på top 5 över oätbara saker. Efter det har jag aldrig vågat testa igen.. kanske snart är dags.
SvaraRadera