söndag 14 oktober 2012

Rotmos med fläskkorv

Rotmos med fläskkorv och ärtor
Jag tror att jag kanske har gjort rotmos en gång tidigare i mitt liv, eventuellt alltså. Det finns ju färdiga varianter på "korv" så att säga. Smaken på den färdiga varianten är ganska okej i nödfall men konsistensen är alldeles för lös och utan "tugg". Egengjord rotmos är bara världsklass (barnen tyckte inte om det!!!). Billigt och fantastiskt gott. Nu är det dessutom säsong för kålroten och morötterna så det behöver inte kosta många kronor. Gör mycket för det funkar att frysa in eller att ta med till jobbet som lunch dagen därpå.
Fläskkorven som jag vill ha till då jag alltid fick det som barn köpte jag färdig på ICA och den visade sig vara riktigt god den också. Senap måste det vara till och ärtor tycker jag passar ypperligt som grönsak. Håll till godo med detta universalrecept på rotmos.

Rotmos
4 pers

1 ganska stor kålrot
2 morötter
6 normalstora potatisar
smör
salt och peppar

Gör så här:
  1. Skala kålroten och skär den i bitar, typ 3x2 cm. Skala morötterna och skär dessa i något mindre bitar.
  2. Koka kålroten och morötterna i ca 20 minuter.
  3. Lägg i skalad och delad potatis och låt det koka tills allt är mjukt.
  4. Mosa med en mosstöt eller vispa med elvisp samtidigt som du tillsätter en rejäl klick smör och lite av kokspadet. Pressa helst inte för det ska vara lite "tugg" i moset.
  5. Krydda med salt och lite peppar.

1 kommentar:

  1. Här är en till som gillar rotmos. Men jag ska erkänna att jag inte började tycka om det förrän i vuxen ålder.

    SvaraRadera