fredag 5 oktober 2012

Grillad laxfilé med räkröra

Grillad laxfilé med räkröra
Ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag hade funderat på någon hel fisk typ gös eller abborre att grilla men med barnens önskningar i huvudet fick det bli ett säkert kort istället. Laxfilé! Familjen bli glada iaf. Den här gången använde jag en grillolja med citrus och resultatet blev som vanligt riktigt gott. Stektermometern stannade på 50 grader vilket är ganska lagom.

Citrusolja från Santa Maria ger god smak
Räkröran är enkel och väldigt god även om den kanske passar bättre till någon vitfisk. Mängden pepparrot kan man själv styra över då smaken är som baken. Fungerar dessutom utmärkt till en baguette eller liknande. Svensk nyskördad späd sparris är ett oemotståndligt tillbehör i dessa tider, och visst är det fascinerande hur snabbt det går ut i urinen. Om man nu känner den speciella lukten vill säga. Det är tydligen bara en viss procent som får lukten i urinen och bara en viss procent som känner lukten.....

Räkröra
4 pers

Ca 500 gram oskalade räkor
1/2 dl gräddfil
1/2 dl majonäs
1/2 dl hackad dill
2 msk riven pepparrot
en nypa salt

Skala räkorna och blanda allt.

Isländsk öl passar gott till 




1 kommentar: