tisdag 14 februari 2012

Teriyakikyckling

Teriyakisås finns att köpa färdig av lite olika fabrikat och passar utmärkt till både kyckling och lax. Jag har fastnat för santa marias variant som har god sötma och sälta. Den här rätten sköter sig själv i ugnen då man tillagar kyckling och grönsaker på samma plåt.

Teriyakikyckling

Teriyakikyckling
4 pers

ca 1 kg kycklingdelar (lår, klubbor eller ca 800 gram filé)
1 zucchini
2 paprikor i olika färger
1 chili
1 msk sesamfrö
1 tsk salt
Marinad:
1 dl teriyakisås
1 1/2 msk riven ingefära
1 tsk flytande honung

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda marinaden. Blanda kycklingbitarna med det mesta av marinaden (spara ca 2 msk).
  3. Skär zucchini och paprikor i bitar och blanda med finhackad chili och resten av marinaden.
  4. Lägg kycklingen i en långpanna. Strö över sesamfrö och sätt in mitt i ugnen. Ta ut efter ca 15 minuter. Bred ut grönsakerna runt kycklingen och sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter.
  5. Servera med ris och extra teriyakisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar