Teriyakikyckling |
Teriyakikyckling
4 pers
ca 1 kg kycklingdelar (lår, klubbor eller ca 800 gram filé)
1 zucchini
2 paprikor i olika färger
1 chili
1 msk sesamfrö
1 tsk salt
Marinad:
1 dl teriyakisås
1 1/2 msk riven ingefära
1 tsk flytande honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda marinaden. Blanda kycklingbitarna med det mesta av marinaden (spara ca 2 msk).
- Skär zucchini och paprikor i bitar och blanda med finhackad chili och resten av marinaden.
- Lägg kycklingen i en långpanna. Strö över sesamfrö och sätt in mitt i ugnen. Ta ut efter ca 15 minuter. Bred ut grönsakerna runt kycklingen och sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter.
- Servera med ris och extra teriyakisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar