| Laxfilé på iPiniumplåt |
| Ipiniumplåtar (från iPiniums hemsida) |
Jag kommer att prova plåten med andra råvaror och återkommer då med resultat.
| Gräddig spenat |
| Ja, jag har naturligtvis vänt på laxen! |
Receptet är en variant på ett recept som fanns på företagets hemsida.
Ipiniumgrillad lax på spenatbädd
4 pers
ca 800 gram laxfilé
4-500 gram färsk bladspenat
2 msk smör
1 citron
1,5-2 dl grädde
Färsk dill
Ljus maizena redning
8-10 potatisar
Gör så här:
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, gärna med lite dill.
- Smält smöret i en rejäl gryta. När det börjar att bli lätt ljusbrunt så lägg i den sköljda och avrunna spenaten. Låt puttra och rör om tills all spenat krymt ihop och slå därefter i grädden och några stänk nypressad citron, salt och peppar. Red av med lite maizena men endast så att den tjocknar lite, inte stuva den.
- Grilla laxfilén på 230 grader på förvärmd plåt i ca 10 minuter eller tills innertempen är 45 grader, salta och peppra och lägg upp spenaten på tallrik med laxen ovanpå, potatis vid sidan om och en kvist dill samt lite citron.
| Laxfilé på spenatbädd |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar