Laxfilé på iPiniumplåt |
Ipiniumplåtar (från iPiniums hemsida) |
Jag kommer att prova plåten med andra råvaror och återkommer då med resultat.
Gräddig spenat |
Ja, jag har naturligtvis vänt på laxen! |
Receptet är en variant på ett recept som fanns på företagets hemsida.
Ipiniumgrillad lax på spenatbädd
4 pers
ca 800 gram laxfilé
4-500 gram färsk bladspenat
2 msk smör
1 citron
1,5-2 dl grädde
Färsk dill
Ljus maizena redning
8-10 potatisar
Gör så här:
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, gärna med lite dill.
- Smält smöret i en rejäl gryta. När det börjar att bli lätt ljusbrunt så lägg i den sköljda och avrunna spenaten. Låt puttra och rör om tills all spenat krymt ihop och slå därefter i grädden och några stänk nypressad citron, salt och peppar. Red av med lite maizena men endast så att den tjocknar lite, inte stuva den.
- Grilla laxfilén på 230 grader på förvärmd plåt i ca 10 minuter eller tills innertempen är 45 grader, salta och peppra och lägg upp spenaten på tallrik med laxen ovanpå, potatis vid sidan om och en kvist dill samt lite citron.
Laxfilé på spenatbädd |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar