Grillad lax med lönnsirap |
Grillad lax med lönnsirap
4 pers
4 portionsbitar laxfilé utan skinn
0,5 dl risvinäger
3 msk lönnsirap
2 msk pressad apelsin
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna i en plastpåse och lägg i laxbitarna. Låt marinera minst 3 timmar eller något mer. Dock ej för länge då apelsinjuicen börjar "tillaga" laxen.
- Spara resten av marinaden och låt den koka ihop till en simmigare konsistens.
- Grilla laxen ute eller i en riktigt het grillpanna med lite olja tills den är färdig (ca 45 grader innertemp.) Pensla med marinaden några gånger under tiden. Spara lite marinad tills laxen är klar.
- Pensla en sista gång och salta och peppra lätt.
4 pers
ca 300 gr nudlar
Några blad pak choi
jordnötsolja
2 cm ingefära
1/2-1 chili
3-4 salladslökar
2 msk soja
1 lime
salt och peppar
Gör så här:
- Skär pak choi på längden. Strimla ingefära, chili, vitlök och lök.
- Koka nudlarna tillsammans med pak choi. Spara lite av kokvattnet.
- Hetta upp en wokpanna eller ett stekjärn och häll i en rejäl skvätt jordnötsolja. Woka de strimlade grönsakerna.
- Blanda i nudlar och pak choi.
- Smaksätt med lime och soja, salt och peppar. Späd med lite kokvatten om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar