Vietnamesiska citrongrässpett och glasnudelsallad |
Vietnamesiska citrongrässpett
6 pers
800 gram fläskfärs
6 citrongrässtjälkar
1 msk sesamolja
3 salladslökar
1,5 cm ingefära
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk flytande honung
2 msk bbq-sås
2 msk curry
1 msk fisksås
1/2 kruka koriander
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
Gör så här:
- plocka av det yttersta lagret på citrongräset. Lägg detta i en mixer tillsammans med övriga ingredienser (utom färsen). Mixa!
- Blanda det mixade med färsen och lägg i kylen en stund.
- Forma bollar runt cirongräsen med lätt oljade händer. Bestäms själv hur stora de ska vara och anpassa grilltiden efter det. Själv gjorde jag bollar på ca 80 gram. Färsen som blev över satte jag på vanliga grillspett då jag bara hade 6 stjälkar citrongräs.
- Grilla eller stek/grilla i ugnen på ca 200 grader. När de börjar se färdiga ut (ca 15 min) så höj tempen och sätt på grillfunktionen för att få färg på dem.
- Servera med en glasnudelsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar