Smarrig vardagsmat! |
Pytt med isterband
4 pers
ca 900 gram potatis (fast kokt eller rå)
2 gula lökar
250 gram färsk grönkål (eller savojkål)
350 gram isterband
4 ägg
1 dl gräddfil
3 msk skånsk senap
salt och peppar
Gör så här:
- Finhacka löken och tärna potatisen. Om potatisen är rå så stek den i olja och smör 50/50 tills den börjar mjukna och tillsätt löken när potatisen nästan är klar. Har du kokt potatis så går det snabbare och du tillsätter löken tidigare. Krydda med salt och peppar och lägg åt sidan.
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Ansa och strimla grönkålen och koka hastigt i ca 30 sekunder. Skölj sedan i kallt vatten i ett durkslag. Se till att du får väck så mycket vatten som möjligt.
- Skär upp skinnet på korven och tärna färsen fint.
- Stek färsen ca 10 minuter till den fått färg och frasighet.
- tillsätt grönkål, potatis och lök.
- Blanda gräddfil och senap efter smak och servera med stekta ägg.
Pytt med isterband |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar