Pulled pork med gott surdegsbröd och goda tillbehör |
Även Pölsemannen serverar pulled pork |
Pulled pork på Hamnmästarbostället i Malmö |
Köttet ramlar isär om man tittar för intensivt på det |
Receptet som jag har komponerat är ett eget hopkok med inspiration från diverse andra dylika recept. Prova själv att experimentera med själva gojan som du har som bbq-sås sedan. Man behöver inte heller mixa såsen som jag gjorde. Prova att finhacka ingredienserna istället. Variera hettan med exempelvis chili.
Färdigt för lång tid i ugnen |
Pulled pork
6-8 pers
1 kg benfri fläskkarré
1 grillad paprika, grovhackad (inlagd)
4 vitlöksklyftor, grovhackade
1 kanelstång
1 msk soja
1 msk whisky
1 tsk spiskummin
1 lök, grovhackad
1/2 dl ketchup
1/2 dl vatten
1/2 dl chilisås
1 msk farinsocker
1/2 tsk koriander
1/2 citron, saften
1 tsk oregano
1 burk hela tomater
1-2 tsk tabasco (chipotle)
Cole slaw
4 pers
1 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
1 syrligt äpple, rivet
200 gram tunt hyvlad vitkål
200 gram grovt rivna morötter
Cole slaw med äpple, mums |
Guacamole
4 pers
2-3 mogna avocador
1 msk färspressad limejuice
1 riven scharlottenlök
1 riven vitlöksklyfta
1/2 chili
1/2 kruka koriander
salt och peppar
Hemmagjord guacamole |
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna till gojan som ska vara till karrén. Lägg karrén i en gjutjärnsgryta med lock med lite olja i botten. Smeta röran på köttet och runt om och skjuts in i ugnen på 120 grader i minst 5 timmar.
- Blanda ingredienserna till cole slawn och salta och peppra efter behag. Ställ kallt.
- Mosa avokado med resten av ingredienserna till guacamolen. Ställ kallt med en av kärnorna och övertäckt så blir den inte missfärgad.
- Ta försiktigt ur köttet ur grytan och ta upp kanelstången. Mixa resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar och eventuellt en gnutta socker.
- Servera köttbiten som den är och låt gästerna med gafflar dra loss kött. Servera med cole slaw, guacamole, din goda bbq-sås och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar