söndag 10 februari 2013

Torskrygg med parmesansmul och spenat

Torskrygg med parmesansmul och spenat
Torskrygg som jag köper färsk i fiskbilen från Lomma är fiskens Rolls Royse. Så mjäll och god och nyttig! Lätt att variera och lätt att tillaga och dessutom imponerar det ofta på gäster. På något sätt känns det också mer okej att lägga en slant på en bit fisk än på en bit kött.

Ibland är det enkla det allra godaste. Det här receptet är helt utan potatis eller andra kolhydrater, därav de väl tilltagna portionerna med torsk. Smulet med parmesan blir krispigt och gott.

Torskrygg med parmesansmul och spenat
2 pers

400 gram torskrygg
1 dl panko
1 dl riven parmesan
1 msk smör
salt och peppar
smör och olja

200 gram färsk spenat
smör
salt, peppar och muskot
1/2 dl grädde (matlagnings- eller visp)

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär torsken i två portionsbitar. Stek dem med köttsidan ner i en rejäl klick smör tills den fått lite färg och yta. 
  3. Salta och peppra och lägg torsken i en ugnsform med skinnet ner.
  4. Smält 1 msk smör och blanda med panko och parmesan. Fördela detta på torken. Sätt in i ugnen tills innertempen är 45-48 grader.
  5. Under tiden som fisken är i ugnen så stek spenaten tills den krympt samman i samma panna som du stekte fisken. Tillsätt lite extra smör. Salta, peppra och strö på lite riven muskot innan du häller på grädden och låter det puttra lite.
  6. Fördela spenaten på två tallrikar och arrangera fisken ovanpå.
Lägg till bildtext

1 kommentar: