Rabarbercheesecake |
"Asta" gillade också kakan! |
ca 15 bitar
175 gram digestivekex
100 gram sötmandel
75 gram smör
500 gram mascarponeost
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
500 gram rabarber
1/2 dl råsocker
1 dl rödvinbärsgelé
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Mixa kex och mandlar och blanda i smält smör. Tryck ut blandningen i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm.
- Blanda mascarpone, crème fraiche, ägg och socker. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
- Ansa rabarbern och skär i lagom stora stavar. Klyv dem på längden om de är grova. Lägg dem i en gryta och strö över råsockret. Låt koka på svag värme tills de är mjuka. Tar någon minut bara. Ta upp och lägg på hushållspapper så att saften försvinner. Lägg dem sedan snyggt på den nygräddade kakan. Låt kallna.
- Smält gelén och pensla på kakan. Kyl den och skär i bitar. Garnera med mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar