Gulaschsoppa med gräddfil |
6 pers
500 gram nötkött, t.ex högrev
2 msk rapsolja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
2 tsk kumminfrön
5 potatisar
1 msk paprikapulver (gärna starkt)
8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar eller 3 msk fond
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
salt och peppar
rivet skal av en halv citron
Gör så här:
- Skär köttet i små bitar och bryn dem runt om i olja i en stekpanna.
- Hacka lök, vitlök och paprika fint. Mortla kumminfröna. Skala och tärna potatisarna. Fräs allt detta i olja i en gryta ett par minuter.
- Tillsätt köttet (och vispa gärna ur stekpannan med en gnutta vatten) vatten, buljong/fond, krossade tomater, tomatpuré och lagerblad. Koka under lock på svag värme i ca 45 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och citronskal. Om det behövs så späd med mer vatten. Toppa med gräddfil.
Mmm, gulashsoppa är så gott.
SvaraRaderaHade inte en aning om att det betydde herdens soppa. Man lär sig alltid något nytt :)
SvaraRadera