tisdag 22 februari 2011

Tomatsoppa med tortellini

Vill man göra något snabbt, enkelt, barnvänligt och inte allt för tungt så är den här soppan perfekt. Köp bara hem en valfri tomatsoppa från Kelda (finns två sorter), valfri smaksatt färskost och valfri tortellini. I originalreceptet som är från ett gammalt nummer Allt om Mat har man använt färskost med gräslök och sedan klippt lite gräslök över. Tortellinina (heter knappast så va?) var med ricotta och spenat. Här följer min egen blandning. Våga själva variera.

Tomatsoppa med tortellini

Tomatsoppa med tortellini
4 pers

250 gram färsk tortellini med kött
5 dl hönsbuljong (vatten + tärning)
100 gram färskost grillad paprika
1 paket (500 gram) Kelda Tomatsoppa Toscansk
finhackad bladpersilja

Gör så här:
  1. Koka upp hönsbuljongen. Lägg i tortellinin och sjud enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Klicka i osten tillsammans med soppan i buljongen och värm och rör försiktigt.
  3. Strö över bladpersilja strax före serveringen. Servera med mjukt bröd.

1 kommentar:

  1. åh gud vad gott det verkar. kanske ska göra det ikväll!

    SvaraRadera