Äppel- och blåbärskaka med vaniljsås. Yummy! |
Blev ruskigt sugen på att baka något gott. Den här kakan är enkel, fettfri och praktisk. Den gräddas i springform med löstagbar kant. Vill man ha i något annat än äpple och blåbär så går det naturligtvis bra. Prova t.ex lingon, mango, hallon eller päron.
Äppel- och blåbärskaka
ca 10 bitar
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk hett vatten
Fyllning:
2 äpplen, gärna syrliga
1 1/2 msk farinsocker
1 1/2 msk strösocker
1-2 dl blåbär
smör och ströbröd till formen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och rör ihop.
- Häll slutligen i vattnet under omrörning.
- Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda farin- och strösocker och vänd ner äppelklyftorna.
- Smörj och bröa en form. Häll i smeten och lägg på äppelklyftorna. Strö över blåbären (det går bra att de är frysta).
- Grädda kakan i mitten av ugnen ca 40 minuter.
- Servera gärna med vaniljsås eller glass. Den funkar också utmärkt precis som den är.
Försvinnande gott! |
Du är då en mästerkock...
SvaraRadera