måndag 28 februari 2011

Canneloni med kyckling och karl-johansvamp

Glada blåbärssoppsutdelare. Källa:Mora tidning


I en av alla dessa villatidningar som man får i brevlådan när man innehar en villa eller radhus som i vårt fall, hittade jag ett recept som såg lovande ut. Tyckte dessutom att det skulle passa bra när svärfar och äldste sonen skulle komma från Mora där de varit och delat ut blåbärssoppa under Tjejvasan. Bra mat till många liksom. Jag gjorde en enkel tomat- och gurksallad till. Alla tyckte att det var riktigt gott och det blev massor av fyllning över så dagen efter köpte jag torkade canneloni och gjorde en hel middag till som nu finns i frysen. Bra att ha till hands när inspirationen eller tiden tryter.

Canneloni med kyckling och karl-johansvamp
4 pers

1 grillad kyckling
1 gul lök
en påse torkad karl-johansvamp (motsvarar 250 gr)
3 pressade vitlöksklyftor
80-100 gram bladspenat
en burk créme fraiche gourmet karl-johan, timjan, citron
2 dl riven smakrik ost
1/2 tsk salt
svartpeppar
8 färska lasagneplattor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt

Blötlagd karl-johansvamp

Gör så här:
  1. Blötlägg svampen i 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär den i små bitar.
  2. Hacka svamp och lök.
  3. Stek svamp, lök och vitlök i smör ett par minuter.
  4. Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, créme fraiche, 1 dl ost, salt och peppar.
  5. Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
  6. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken. Koka ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt.
  7. Häll såsen över cannelonin och strö över resten av osten.
  8. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Tomat, gurka, salladslök, olja, vinäger, salt och peppar

Färdiga "cannelonisar"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar