fredag 4 februari 2011

Halstrade pilgrimsmusslor med mango- och avocadosalsaPilgrimsmusslor är så jädra goda om de är rätt tillagade. Hittar man dessutom färska så kan resultatet bli fantastiskt. Fiskbilen från Lomma har ibland färska musslor och då gäller det att passa på. Om man undrar hur pilgrimsmusslan ser ut live så att säga, så kan man slänga ett öga på Shell´s logga. Det är alltså en kammussla och den kallas också så ibland. På internationella menyer går de under namnet scallops. De säljs aldrig med skal i affärer eller över disk, iallafall inte vad jag känner till. Själva muskeln som man köper är vit och påminner till formen om en fiskbulle. Se till att halstra den i hög temperatur och låt gärna kärnan vara lite rå.

Halstrade pilgrimsmusslor med mango- och avocadosalsa
4 pers

8-12 pilgrimsmusslor
2 avocado
1 mango (eller frusen tärnad i motsvarande mängd)
1 röd chilifrukt
1 lime
lite hackad koriander

Tärna avokado och mango. Blanda med hackad chili, pressad lime och lite hackad koriander. Låt gärna stå till sig lite. Stek pilgrimsmusslorna på hög värme någon minut på varje sida. Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja. Salta och peppra lätt och servera på salsan.

4 kommentarer:

 1. Guuud va gott, bjud mig på det nån gång !!!
  /carina

  SvaraRadera
 2. Ser riktigt gott ut! Åt en fantastisk förrätt på en resa nyligen med halstrade pilgrimsmusslor rullade i kokos på en bädd av en krämig varm curryröra med banan, lök och chili. Smakerna var perfekt avvägda så de får bli att försöka återge eller helst förbättra den i det egna köket snart. = )

  SvaraRadera
 3. Låter onekligen spännande! Gillar kokos men det låter nästan som om pilgrimsmusslorna försvinner bland allt det andra?

  SvaraRadera