söndag 11 mars 2012

Glutenfria kolakakor

Sempers glutenfria mjölmix fungerar bra i dessa väldigt goda, enkla och populära kakor. Receptet som jag utgått från hittade jag på en trevlig blogg som heter Hanna & Astrid.

Skurna glutenfria kolakakor
Glutenfria kolakakor

150 gram rumsvarmt smör
4dl glutenfri mjölmix
1dl socker
3msk ljus sirap
2tsk vaniljsocker
1/2tsk bakpulver


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta ihop ingredienserna med matberedare eller med händerna.
  3. Dela i fyra lika stora delar och rulla ut varje del till en längd, lagom lång till långpannan.
  4. Platta till mycket lätt (de flyter ut mycket) och placera dem två och två på bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda i 10-15 minuter tills de fått fin färg.
  6. Skär längderna på snedden medan de är mjuka. låt svalna. Förvara i burk eller frys in.

16 kommentarer:

  1. Fin blogg, besök gärna min och lämna gärna en kommentar!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Behövde recept på glutenfria sirapskakor och hamnade här. Tack för receptet! Kakorna är i ugnen nu och det doftar ljuvligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det blev ett lyckat bak!

      Radera
  5. Svar
    1. Vad var det som var så roligt?!

      Radera
    2. Glutenfritt är ju äckligt :O

      Radera
    3. Onödigt av dig! Vissa tål ej gluten så det är väl jättebra att det finns så de med glutenallergi också kan äta något gott!? Gillar du inte glutenfritt så sök inte på det då!

      Radera
    4. Töönt! Glutenfritt borde förbjudas! Man kan ju inte ens vara allergisk mot det! Bara inbillning!

      Radera
    5. bubbe: egentligen är dina inlägg inte värda att besvaras men... hittepåsjuka?
      http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Glutenintolerans/

      Radera
  6. Tack för att du skriver om glutenfritt. Har ett barnbarn som får ont i magen av vetemjöl.

    SvaraRadera
  7. Testade detta recept, mina blev som flarn...måste ha blivit något galet ��

    SvaraRadera
  8. Blev jättegoda men det krävs hett kaffe att doppa dom i för dom blir STENHÅRDA, även fast jag la till 25 gram smör! Gick omöjligt att rulla till stänger så det fick bli att rulla dem till kulor och platta till.
    Hur kan det bli sån skillnad? Några här flyter dom ut för, andra stenhårda (mig) och för andra perfekta!?
    Följde receptet exakt och använde Laila's mjölmix.

    SvaraRadera
  9. Din blogg är bra och jag är allergi mot gluten

    SvaraRadera